Nieuws

Nieuws

 
Gepubliceerd: Maandag 19 februari 2018

Van zaterdag 24 februari t/m zondag 4 maart 2018 is het Voorjaarsvakantie. In deze vakantie gelden er andere openingstijden voor de zwembaden bij Sportcentrum De Kuil dan gebruikelijk. Voor de openingstijden voor in de Voorjaarsvakantie klikt u hier.

 

Voorjaar

Gepubliceerd: Donderdag 15 februari 2018

In 2018 zwemmen alle kinderen af volgens het nieuwe examenreglement van NRZ. Op woensdag 7 februari was het de eerste keer in het nieuwe jaar dat kinderen weer konden afzwemmen bij Sportcentrum De Kuil. Dit keer voor hun zwemdiploma B. 20 kinderen lieten deze middag hun zwemvaardigheden zien en mochten aan het einde van de dag hun diploma in ontvangst nemen. Ook op woensdag 14 februari mochten 26 kinderen hun zwemdiploma A ophalen onder toeziend ook van ouders, opa’s/oma’s en natuurlijk onze eigen mascotte Swimpy. Calvin Hamstra mocht zijn certificaat in ontvangst nemen. Iedereen gefeliciteerd met jullie diploma.

De geslaagde voor zwemdiploma B:

Fleur Metselaar, Buglem Nur Aksit, Noa Prinsenberg, Saron Oudenaarden, Inno Vuurens, Dean Besselink, Nina Bisschop, Duuk Meeusen, Anna Toma, Imrane Laaouar, Israe Laaouar, Michel van der Ende, Milou Vreeswijk, Beau Perdijk, Maud Nieuwenhuizen, Annemijn Dronkert, Iman Dahmani, Hanenke Hofland, Cecilia Post en Jimmy Kuipers.

De geslaagde voor Zwemdiploma A:

Esmee van der Heiden, Maurits Nottelmann, Gijs Versteeg, Ilsa Brouwer, Tijn Oussoren, Daan Aerts, Sven de Heer, Ize van Leeuwen, Esmee Biezepol, Tess ten Berge, Fabiène Spies, Valentino Echaoui, Danny Baars, Alisson Gonzales, Noortje Yntema, Raksana Narain, Twan Bollaart, Franka Doldersum, Thijs van Hamel, Dylan Bijl, Aislynn Suddaby, Maartje van Maanen, Dylana Borg, Fleur Hofman, Merel Hofman en Hidde Bogaard.

Diploma B 07-02

De geslaagde voor zwemdiploma B

 

 

Diploma A 14-02

 

De geslaagde voor zwemdipoma A

 

Gepubliceerd: Woensdag 14 februari 2018

Op woensdag 14 februari is aan Sportcentrum De Kuil het felbegeerde Certificaat Sporthallen uitgereikt door de Vereniging Sport en Gemeenten. Het Certificaat Sporthallen is een certificaat dat aangeeft dat de betreffende sporthal een bepaald kwaliteitsniveau heeft behaald. Om hiervoor in aanmerking te komen wordt de hal vooraf aan een strenge keuring onderworpen door één van de controleurs van VSG. Zaken waarnaar gekeken wordt zijn onder andere: Brandveiligheid, Arbowetgeving, vergunningen, sporttechnische eisen, legionellabeheer, energiebeheer, organisatie en beheer aspecten en schoonmaak. Naast Sportcentrum De Kuil zijn er nog 30 andere sporthallen in Nederland welke dit certificaat inmiddels hebben behaald. De SBAB is voornemens om op termijn ook Sporthal De Meerkoet in Reeuwijk-Brug en Sporthal De Sporthoeve in Bodegraven hiervoor in aanmerking te laten komen, zodat de binnensportaccommodaties van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, welke beheerd worden door Stichting Beheer Accommodaties Bodegraven-Reeuwijk, aan hoge eisen voldoen.

Certificaat sporthal3.jpeg

Op de foto van links naar rechts: Arie Verbaan (VSG), Gert van der Laan (SBAB), Piet Kruit (SBAB) en Fons Bultman (VSG)

 

Certificaat sporthal2.jpeg

Gepubliceerd: Dinsdag 6 februari 2018

De SBAB gaat in samenwerking met ReboNieuws een promotiefilm maken. Om de privacy  van bezoekers te waarborgen willen wij u er op attenderen dat op onderstaande dagen en tijdens gefilmd wordt in het zwembad (recreatiebad/wedstrijdbad).

  • Maandag 5 maart 14.30 - 15.15 uur 
  • Woensdag 7 maart 08.30 - 11.30 uur
  • Vrijdag 9 maart 09.00 - 11.30 uur
  • Dinsdag 27 maart 13.30 - 18.30 uur

Wilt u alstublieft aangeven als u niet gefilmd wilt worden, dan houden wij daar rekening mee. Bedankt alvast! 

 

Wijziging

Gepubliceerd: Donderdag 18 januari 2018

Na een lange tijd van voorbereiden zijn na drie weken intensief werken de aanpassingen van Sporthal de Meerkoet in Reeuwijk-Brug afgerond. Sporthal de Meerkoet bleek niet genoeg te voldoen aan de eisen, welke worden gesteld aan het bewegingsonderwijs op basisscholen. Hierdoor konden diverse groepen niet altijd de lessen volgen wat wenselijk was, aangezien er van de sporthal maar één unit was die aan deze eisen voldeed. Door een intensieve en prettige samenwerking van de SBAB met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is hier gehoor en uitvoering aan gegeven. De firma Kraan en Roos heeft gezorgd voor het bouwkundige deel, te weten aanpassen van de staalconstructie, de firma HOS heeft het elektradeel verzorgd en de firma BOSAN heeft de toestellen, te weten twee wandrekken, ringenstelsel en touwen geplaatst. Met deze upgrade kan sporthal de Meerkoet weer jaren vooruit.

Meerkoet

 

Meerkoet2

Meerkoet3

Gepubliceerd: Woensdag 17 januari 2018

Al ruim 25 jaar nemen Annie Heemskerk en Stijnie Groenendijk wekelijks deel aan de activiteit Aqua Joggen in Sportcentrum De Kuil. In 1992 werd deze activiteit voor het eerst gegeven in De Kuil. Nu 25 jaar later werden ze in het zonnetje gezet en mochten ze een bosje bloemen in ontvangst nemen. 

 Aqua Joggen

Foto: Danny de Vries - ReboNieuws

 

Gepubliceerd: Donderdag 11 januari 2018

Sportcentrum De Kuil start met een nieuw concept: ´School van de Week´. Iedere week wordt er een school uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk gekozen die ´School van de Week´ is. Kinderen van de geselecteerde school kunnen op vertoon van een kaartje op woensdagmiddag tussen 13:30 en 16:30 uur, tegen een gereduceerd bedrag komen zwemmen. Ben je nog niet in het bezit van je A-diploma, dan moet je onder begeleiding van een volwassenen komen zwemmen. Natuurlijk kun je op woensdagmiddag ook komen zwemmen als jouw school niet aan de beurt is (alleen betaal je dan het gewone tarief). 

 
Tijdens deze middag zal er een ´School van de Week ´competitie gehouden worden. Dit is een sportieve strijd tussen bassischolen uit Bodegraven en Reeuwijk. Het is de bedoeling om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten tijdens de `Munten Challenge´. Als alle kinderen geweest zijn, wordt het gemiddelde van alle tijden uitgerekend en vergeleken met anderen scholen. Hoe meer kinderen uit de klassen komen, des te beter de tijd kan worden! De school die de snelste tijd heeft, mag zich ´School van het Jaar´ noemen en wint de hoofdprijs: een privé-zwemfeestje voor de school!
 
Hoe weet je wanneer een basisschool ´School van de Week´ is? Op de basisscholen komen posters te hangen met een datum erop wanneer de school aan de beurt is om mee te doen met de ´Munten Challenge´. De hele middag is er voldoende toezicht en begeleiding om de kinderen in de gaten te houden en ze een geweldige middag in het zwembad te bezorgen. 
 
Spreek dus met al je vriendjes en vriendinnetjes af om te gaan zwemmen bij Sportcentrum De Kuil en maak kans om ´School van het Jaar´ te worden! 
 
School van Week

 

Gepubliceerd: Woensdag 20 december 2017

Aartje Boelen is woensdag 20 december 2017 in het zonnetje gezet in het zwembad van Sportcentrum De Kuil. Aartje is namelijk de 150.000ste bezoeker in 2017 van het zwembad en krijgt daarmee een drie maanden abonnement. Aartje komt altijd twee keer in de week banenzwemmen. Dit doet ze voor de gezelligheid met anderen en ook om in beweging te zijn/blijven.
 
In het zwembad van Sportcentrum De Kuil worden naast de reguliere zwemlessen voor kinderen ook verschillende activiteiten georganiseerd voor in het water. De doelgroep activiteiten zijn erg in trek en zeker de moeite waard om een keer aan mee te doen.  Daarnaast worden er in de schoolvakanties leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. 
 
Voor meer informatie kunt u de website bezoeken van de SBAB: www.sbab.nl
 
150.000ste bezoeker 2017

SBAB - Stichting Beheer Accommodaties Bodegraven-Reeuwijk - Login