Nieuws

Buurtsportcoach Bodegraven-Reeuwijk

Wat is een buurtsportcoach?

Veel bewoners in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zijn al op de hoogte van het feit dat er buurtsportcoaches zijn binnen onze gemeente. Maar wat zijn buurtsportcoaches eigenlijk en wat doen ze? De Buurtsportcoach is een functie die in het leven is geroepen aan de hand van een subsidieregeling vanuit het rijk. Het doel is de bewoners in gemeente Bodegraven-Reeuwijk aan het sporten / bewegen te krijgen. Buurtsportcoaches zijn opvolgers van combinatiefunctionarissen met als specifieke opdracht:

  • het organiseren van sport- en beweegaanbod in de buurt;
  • het maken van een verbinding tussen sport- en beweegaanbieders en andere sectoren zoals zorg, welzijn, jeugdzorg, kinderopvang en onderwijs.

Wat doet een buurtsportcoach in onze gemeente?

Heel kort gezegd is het de taak van de buurtsportcoaches in gemeente Bodegraven-Reeuwijk om zoveel mogelijk inwoners op een laagdrempelige manier te laten bewegen, met de toekomstvisie om Bodegraven-Reeuwijk aan het bewegen te houden. Jong en oud, mannen en vrouwen, wel of geen beperking. Zo houden zij zich nu veel bezig met het coördineren van bestaande en nieuwe activiteiten binnen de gemeente. De buurtsportcoaches zijn bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wie zijn wij

Buurtsportcoachteam Tim Hoogerdijk, Vivian van den Herik, Sabine Lina en Marlies Schlingmann

 

Sinds januari 2017 is er een nieuw Buurtsportcoachteam. Wij zitten gevestigd over meerdere locaties in Bodegraven-Reeuwijk. De namen van Links naar rechts, boven naar onder:

Tim Hoogerdijk, Vivian van den Herik, Sabine Lina en Marlies Schlingmann. 

Niet op de foto maar wel buurtsportcoaches: Esther Didden en Kirsten van Nieuwkoop.

 

Sabine Lina

sabine lina

Sabine is een geboren Bodegraafse. Ze is als zwemster gestart bij BZ&PC, waar ze in het verleden ook training gaf. De studie Sportmanagement en Ondernemen van de Hogeschool in Amsterdam stond al op haar verlanglijstje sinds de brugklas. Hier heeft ze de specialisatie Sport as a Global Language gevolgd. Vrij vertaald: ’Sport gebruiken als communicatiemiddel tussen verschillende culturen en organisaties.’ Haar praktijk ervaring heeft Sabine opgedaan door internationalisatie aan te brengen voor SportstarZ Sportmanagement, Sportmarketing en Events. Tegenwoordig is Sabine naast Coordinator buurtsportcoach bij de SBAB ook werkzaam als Hoofd sportzaken.

Vivian van den Herik

vivian van den herik

Vivian woont en sport al heel haar leven in Bodegraven. Na de middelbare school is zij Sport en Bewegen (lifestyle & gezondheid) gaan studeren aan de hogeschool INHolland te Haarlem. Een opleiding die zich inzet in het motiveren- en het behouden van bewegen. Tijdens deze opleiding heeft zij de volgende minoren met succes afgerond: KidZlifestyle, Aangepast Sporten en Health, Sport & Lifestyle. Naast deze minoren liep zij voor een half jaar stage bij de Johan Cruyff Foundation. Naast het werken als buurtsportcoach is Vivian ook actief bij korfbalvereniging Vriendenschaar.

 

Tim Hoogerdijk

Tim Hoogerdijk

Tim is een creatieve jongen die geboren en getogen is in Hazerswoude-Dorp. Vanaf jongs af aan is hij al bezig met bewegen en heeft hij meerdere sporten beoefend waaronder judo, boksen en voetbal. Zijn passie voor sport is doorgegroeid in de opleiding Sport en Bewegen niveau 4 aan het ID-college te Gouda en deze heeft hij met succes afgerond. Tijdens zijn opleiding heeft hij de keuzevakken Buitensport, Gymnastiek Assistent leider 2, Sportbuurtwerker en Recreatie sportleider gevolgd en heeft hij zich gespecialiseerd in Buurt, Onderwijs en Sport. Na een stage van twee jaar bij Buurtsportcoach Vivian van den Herik is Tim nu zelf werkzaam als Buurtsportcoach in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

 

Michel van der Ploeg

Michel van der Ploeg Buurtsportcoach

Mijn naam is Michel van der Ploeg, ik ben geboren en getogen in Hillegom, maar sinds twee jaar woonachtig in Lisse. Vanaf jonge leeftijd heb ik mij geïnteresseerd in sport en bewegen. Ik adem sport. Om die reden ben ik na de middelbare school gestart aan de studie Academie voor Lichamelijke Opvoeding aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens de opleiding en verschillende stages heb ik geleerd aan allerlei doelgroepen sportlessen te verzorgen. Daarbij heb ik de minoren Buitensport en Praktijkbegeleider in de Sport met succes afgerond. De afgelopen negen jaar ben ik ook werkzaam geweest als horecamedewerker en toezichthouder in Hillegom. Na de opleiding ben ik aan de slag gegaan als vakleerkracht op een basisschool in Hillegom. Dit ga ik komende tijd combineren met mijn werk als buurtsportcoach. Momenteel ben ik geen lid van een sportvereniging. Drie jaar geleden ben ik gestopt met voetballen, maar heb ik het hardlopen wel ontdekt. Dit doe ik nog altijd met veel plezier. Daarnaast breng ik ook af en toe een bezoek aan de sportschool.

 

Buurtsportcoaches aan het werk

Heel kort gezegd is het de taak van de buurtsportcoaches in gemeente Bodegraven-Reeuwijk om zoveel mogelijk inwoners op een laagdrempelige manier te laten bewegen, met de toekomstvisie om Bodegraven-Reeuwijk aan het bewegen te houden. Jong en oud, mannen en vrouwen, wel of geen beperking. Zo houden zij zich nu veel bezig met het coördineren van bestaande en nieuwe activiteiten, zitten zij in de organisatie van de Avond4daagse en richten zij zich momenteel ook op het eerstvolgende Sportcafé. De buurtsportcoaches zijn bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Partners

De subsidie van de buurtsportcoaches is binnen onze gemeente verdeeld over verschillende partners. SBAB ontvangt ruim het meeste subsidie en is hierdoor ook vaker zichtbaar dan de andere organisaties. Toch zijn er ook buurtsportcoaches met activiteiten actief bij: Zorgpartners Midden Holland Reehorst, Welzijn Onze Zorg en SAM Welzijn en het Evertshuis.De partners organiseren ook activiteiten. Deze activiteiten zullen in een later stadium ook terug te vinden zijn op deze website.

 

Marlies Schlingmann

Marlies Schlingmann - Welzijn onze Zorg
Marlies Schlingmann eigenaar van Welzijn onze Zorg. Vanaf Januari 2017 Buurtsportcoach voor de 55+ groep. Mijn bedrijf zet zich vooral in om ouderen zolang mogelijk met succes thuis te laten wonen. Door aan te sluiten bij de Buurtsportcoach is er de mogelijkheid gekomen om nog meer activiteiten te organiseren om te blijven bewegen. 2017 wordt het jaar van de e-bike training, valpreventie, rollator training, 55+ op de Sup, 55+ op de trampoline en wellicht nog veel meer. Heeft u zelf ideeën voor deze groep? Geef dit dan snel door aan mij, wie weet kunnen we het dit jaar nog gaan organiseren.

Tel: 06-14721589
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Esther Didden contactpersoon partners Buurtsportcoaches

Esther Didden - Evertshuis
Theater Evertshuis is enthousiaste en betrokken partner van Buurtsportcoaches. Contactpersoon voor Buurtsportcoach is Esther Didden, coördinator culturele projecten. Zij organiseert de zogenoemde Ukkieconcerten en het project met senioren dat in het najaar 2017 van start zal gaan.
Tel: 0172-618484
E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

SBAB - Stichting Beheer Accommodaties Bodegraven-Reeuwijk - Login