Nieuws

Zwemlessen (en informatie zomer zwemlessen)

Inschrijven voor de reguliere zwemles
Wanneer u hier klikt vervolgt u naar de pagina waar u zich kunt inschrijven voor de zwemlessen bij de SBAB. Wij hanteren inschrijvingskosten van €14,95.
 
Meer informatie over de reguliere zwemles vindt u onder de informatie van de zomerzwemlessen.
 
Tegenwoordig werkt de SBAB met het leerlingvolgsysteem van Zwemscore. Bij nieuwe aanmeldingen is dit inbegrepen in de inschrijvingsgelden. Leerlingen die al voor 2016 bij ons zijn ingeschreven kunnen zich hiervoor aanmelden tegen een vergoeding van €5,-.
 
De inlog website is hetzelfde als de website om u aan te melden voor de zwemles: www.sbab.zwemscore.nl 
 
Zomerzwemles
 
Beste ouders/verzorgers,
 
Deze zomer willen wij de kinderen welke bij ons zwemles volgen de mogelijkheid geven tot het volgen van zomerzwemlessen. Wat houdt dit in:
 
•1x per week 1 uur zwemles.
•Deze zwemlessen zijn in week 28, 29, 30 en 31 (de eerste vier weken van de zomervakantie)
•Deze lessen zijn van niveau 1 t/m 4 (geen B en of C diploma, Zwemvaardigheid, Survival)
•De kosten zijn € 15,00 per les/per kind
•Er kunnen maximaal 5 kinderen in een groep
•De lessen zijn op maandag of donderdag
•De lessen zijn in de morgen van 08.15-09.15 uur, 09.30-10.30 uur en 10.45-11.45 uur en worden in twee groepen gegeven.  Een groep ondiep en een groep diep
•De lessen worden gegeven in het recreatiebad
•U meldt uw kind d.m.v. onderstaand formulier aan. Deze kunt u vanaf 5 juni t/m uiterlijk 12 juni inleveren bij de receptie of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . (niet eerder) Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt.  VOL=VOL!
•U dient de gereserveerde lessen VOORUIT te betalen bij aanvang van de eerste les voor de gehele periode. Er volgt GEEN restitutie bij verhindering of afwezigheid!
•Indeling in de groepen gebeurt op basis van het niveau dat uw kind in juni zwemt
•U ontvangt van ons een bevestiging van uw aanmelding met daarop de afgesproken data, echter zult u de planning eind juni ontvangen. (i.v.m. mogelijke tussentijdse niveau verschillen)
•Bij voldoende belangstelling, kan er eventueel  uitbreiding van lesmomenten volgen.
 
Het aanmeldingsformulier zomer zwemlessen kunt u bij de balie ophalen.

Wanneer u nog niet bij ons lest kunt u zich ook aanmelden, echter hebben de kinderen die al bij ons al reguliere zwemles volgen, voorrang op de lesmomenten.

 
Reguliere zwemlessen:
 
Zwem-ABC
Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma's: A, B en C. Het Zwem-ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind. De zwemdiploma's A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden. Die kan zich dan goed redden in moderne zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water.
 
De eerste reeks zwemlessen
Bij het Zwem-ABC wordt in het begin veel aandacht besteed aan het watervrij maken van kinderen. Dit is een hele belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren drijven op de borst en rug, te water gaan en er uit klimmen, draaien van borst naar rug naar borst, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen ervoor dat kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen. Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden, omdat dat voor jonge kinderen de beste manier is om iets te leren. Denk dus niet dat het kind alleen maar speelt in het water. Ieder spel heeft een bedoeling. Na deze periode van watervrij maken is het tijd voor de volgende fase: de zwemslagen.
 
Zwemslagen en nog meer vaardigheden
Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Deze laatste twee zijn kennismakingsslagen en worden bij ieder diploma moeilijker. Behalve aan de zwemslagen blijft ook aandacht besteed worden aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan.
 
Zwemveiligheid
Bij het Zwem-ABC ligt een belangrijk accent op het veilig zijn in het water. Al vanaf de eerste zwemlessen wordt hieraan aandacht besteed. Er wordt geoefend met vallen en opstaan, in het water springen en uit het water klimmen. Ook met kleren aan in het water zijn komt regelmatig tijdens de lessen aan de orde.

Voor de exacte diploma-eisen verwijzen wij u naar de website van de NPZ-NRZ: www.npz-nrz.nl
 
Zwemlessen in de Kuil
Opgeven voor de zwemles voor diploma A van het zwem-ABC kan vanaf het moment dat uw kind vier jaar is. Dit kan bij de receptie van Sportcentrum De Kuil  en via deze website. Bij opgave kunt u een voorkeurstijd aangeven, waar wij zoveel mogelijk rekening mee proberen te houden bij het plaatsen.Hoe meer voorkeurstijden u aangeeft, hoe korter de wachttijd is. De lessen vinden plaats in het wedstrijdbad met beweegbare bodem en instructiebad. Wij geven les met vier lesgevers op vier verschillende niveaus. Niveau 1 zijn beginners en niveau 4 zijn afzwemmers. Gaat uw kind bijvoorbeeld van niveau 1 naar niveau 2, dan krijgt uw kind tevens een andere lesgever. De allereerste zwemles van uw kind kunt u in de zwemzaal bijwonen.Wij leiden de kinderen op volgens het landelijke zwem-ABC van de NPZ-NRZ. De A, B en C lessen zijn één keer per week en duren driekwartier.
 
Deze lessen worden gegeven op: 
A en B:
  • maandag-, dinsdag-, donderdag om 15.45, 16.30 en 17.15 uur;
  • vrijdag om 15.15, 16.00 en 16.45 uur;
  • woensdagmiddag om 13.00, 13.45 en 14.30 uur;
  • zaterdag om 08.00 en 08.45 uur.
De C lessen zijn op maandagmiddag om 17.15 uur en woensdagmiddag om 14.30 uur.
De zwemlessen voor zwemvaardigheid 1, 2 en 3 en survival 1, 2 en 3 zijn op donderdag 17.15 uur. 
 
Geregeld zijn er zogenaamde praatlessen. Deze lessen geven wij de ouders de laatste tien minuten van de les de gelegenheid om aan de lesgever vragen te stellen. U kunt dan op blote voeten of met overschoenen de zwemzaal betreden. Tijdens alle zwemlessen is er de gelegenheid om vanaf de tribune te kijken. Hierbij dient u wel aan regels te houden. O.a. geen foto's / video's, niet bemoeien met de zwemles, etc. Voor volledig huisregels verwijs ik u naar de lijst in de gang van het zwembad.
 
De zwemlessen kunnen niet anders worden gevolgd dan met een leskaart ABC (vierweken-lessenkaart). Deze vier lessen dienen ook binnen vier weken te worden opgemaakt. De leskaart is voorzien van een datum. Na deze datum verloopt de leskaart. Indien uw kind (na diploma B) stopt met de zwemles, kunnen overgebleven weken eventueel worden omgeruild voor vrijkaartjes voor het vrijzwemmen. Aanmelden voor de zwemlessen is nodig. Klik hier om uw kind online aan te melden voor deze zwemlessen. Inschrijvingskosten zijn 14,95 en dienen aan de balie van Sportcentrum de Kuil te worden voldaan.
 
Gezinszwemmen
Als leskind, heeft uw kind de mogelijkheid om op zondag, tijdens het gezinszwemmen van 10.00-12.00 uur op vertoon van een GELDIGE leskaart, zonder te betalen te komen zwemmen. (Uitgezonderd kerst- en zomervakantie) Begeleiders en overige gezinsleden betalen wel. U dient er wel rekening mee te houden dat uw kind in Sportcentrum de Kuil verplicht is vleugels te dragen, zolang het niet in het bezit is van een zwemdiploma.
 
Website voor ouders
www.npz-nrz.nl is de website voor de zwembranche van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Er is ook een speciale website voor ouders: www.allesoverzwemles.nl

 

SBAB - Stichting Beheer Accommodaties Bodegraven-Reeuwijk - Login